Artikkelin kuva
ruoka

Valmista karmivat halloween-herkut lapsille – helpot halloween-reseptit

Halloween on monen lempparijuhla, eikä ihme. Silloin on hauskaa herkutella (ja hullutella!) erilaisilla leivonnaisilla ja kokeilla toinen toistaan omituisempia koristeita. Vain mielikuvitus on rajana, kun suunnittelet halloween-herkkuja lapsille.

Kokosimme muutamia kokeilemisen arvoisia, helppoja ja simppeleitä halloween-reseptejä, joista voit valita juuri sinulle sopivimmat vaihtoehdot.

Helpot halloween-reseptit – toteuta vaikka lapsen kanssa!

Aina eri tarvitse käyttää tuntikausia valmistaen jos jonkinlaisia karmivia keitoksia, vaan voit myös mennä helpomman kautta. Nämä halloween-reseptit ovat simppeleitä ja voit hyvin ottaa lapsen mukaan herkkujen valmistamiseen.

Muumionakit

Muumionakit ovat yksi juhlapöydän helpoimmista halloween-herkuista.

Tarvitset:

12 nakkia
1 pkt lehtitaikinaa
1 kananmuna

Valmistus:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kauli lehtitaikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä kapeita kaistaleita veitsen avulla.

Kääri taikinakaistaleita nakkien ympärille ja jätä ylös pieni kaistale tyhjää, johon tulee muumion kasvot. Laita taikinan pää nakin alle, jottei se ala purkautumaan paistaessa.

Ohjeet silmien valmistamiseen löydät myöhemmin tästä artikkelista.

Alkuperäinen ohje täältä.

Hämähäkkikeksit

Tarvitset:

Valmiita pyöreitä keksejä
Suklaapalloja, fudgekuutioita tms.
Sulatettua suklaata

Valmistus:

Asettele keksit tasaiselle alustalle. Sulata suklaa ja valuta se joko valmiiseen pursotinpussiin tai taittele sellainen pakastepussista. Tee pieni reikä kärkeen.

Tee pieni suklaatäplä keskelle keksiä ja paina suklaapallo kiinni siihen. Pursota suklaalla yhteensä 8 viivaa keskeltä kohti reunoja, 4 kummallekin puolelle hämähäkin jaloiksi. Tee lopuksi silmät joko pursottaen suklaapallolle pienet täplät silmiksi tai kokeile alla olevaa silmävinkkiä.

Hauskat halloween-silmät

Tarvitset:

Ranskan- tai Amerikan pastilleja
Suklaata

Valmistus:

Jos haluat pieniä silmiä, käytä Ranskan pastilleja, jos taas suuria, ota Amerikan pastillit käyttöön. Sulata pieni määrä suklaata. Pursota jokaisen napin päälle pieniä täplä suklaalla ja valmis!

Vinkki! Ihan mikä tahansa leivonnainen saa halloween-twistin, kun lisäät siihen näitä silmiä. Kokeile esimerkiksi mokkapalojen koristeena.

Lepakko-keksit

Kun etsit kaikkein helpoimpia halloween-reseptejä, ovat lepakko-keksit mainio vaihtoehto.

Tarvitset:

Oreo- tai Domino-keksejä

Valmistus:

Tarvitset 1,5 keksiä yhtä valmista lepakkoa kohden. Irrota yhdestä keksistä kansi ja pohja ja leikkaa kumpikin kahtia. Pujota varovasti puolikkaat molemmin puolin kokonaista keksiä. Tadaa – tämän halloweenin helpoin lepakkoherkku on valmis!

Halloween-leivonnaisia ja näyttävyyttä koristeilla

Suklaa-kurpitsamuumiot

Jos nakkimuumiot eivät houkuta, kokeile kauden kasviksella, kurpitsalla täytettyä makeaa versiota. Tämäkin halloween-leivonnainen on suhteellisen helppo toteuttaa, eikä vaadi ajallisesti kauaa. Kurkkaa hauska ohjevideo täältä.

Halloween-leivokset taikapannarista

Taikapannarista saa taiteiltua vaikka minkälaisia, näyttäviä leivoksia! Halloween-teemaan sopiviksi saat ne käyttämällä koristelussa oranssia ja mustaa. Ohje täällä.

Halloween-kuppikakut

Nämä appelsiininmakuiset kuppikakut vievät kielen mennessään. Koristele ne näyttävästi halloween-henkeen ja jokainen juhlija on varmasti innoissaan. Ohje täällä.

Halloween-brownies

Iki-ihana suosikki; suklaapiirakka (tai modernisti brownies) taipuu koristeiden kanssa myös halloweeniin. Katso maistuva halloween-resepti täältä.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen