
Vapun helpoimmat munkit – rahkamunkit uunissa muffinivuoalla!
Rahkamunkit valmistuvat helposti uunissa, eikä taikinaa tarvitse kohottaa lainkaan. Tämä testaamamme resepti on sinulle, joka haluat herkutella itsetehdyillä munkeilla vähällä vaivalla.
Olemme Mutsimedian ruokatoimituksessa olleet kiinnostuneita maitorahkan mahdollisuuksista leivonnassa. Aiemmin testasimme esimerkiksi rahkalettuja ja rahkapannaria, kun taas nyt vapun kynnyksellä otimme missioksemme leipoa helppoja ja nopeita rahkamunkkeja uunissa.
Maitorahka tekee munkista pehmeämmän, mehevämmän ja nopeamman valmistaa ilman hiivaa ja pitkää kohotusta. Siksi se on suosittu juuri uunimunkkien ja nopeiden versioiden resepteissä. Maitorahka myös lisää proteiinin määrää taikinassa, vaikkei munkki terveystuote olekaan.
Aika on usein kortilla lapsiperheissä, ja kaipasimme ideoita nopeiden uunirahkamunkkien tekoon. Tässä reseptissä ei ole hiivaa, vaan leivinjauhe ja sooda kohottavat taikinaa maitorahkan kanssa. Perinteistä munkkitaikinaa kohotetaan yleensä kahteen otteeseen yhteensä jopa puolentoista tunnin ajan, ja tässä reseptissä moiseen ei tarvitse ryhtyä.


Tässä rahkamunkkireseptissä oiotaan mutkia kaikin puolin: vaikka perinteiset munkkirinkilät näyttävät kauniilta ja juhlavilta, nopeutta arvostava kotileipuri yksinkertaisesti kaataa taikinan voidellun muffinivuoan koloihin. Näin munkkien muotoiluun ei tarvitse laittaa aikaa.
Sitten vain vuoka uuniin ja odottelemaan, että rahkamunkit muuttuvat kauniin muhkeiksi kypsennyksen aikana. Jos et omista muffinivuokaa, nostele taikina pallomaisiksi nokareiksi leivinpaperin päälle pellille. Uunista tulleet munkit voidellaan voisulassa ja pyöritellään sokerissa ja sitten koittaakin paras osuus, nimittäin munkkikestit!


Olimme erittäin tyytyväisiä näiden nopeiden uunimunkkien makuun, ja tulemme palaamaan tämän reseptin äärelle vähintäänkin joka vappu. Helppoutensa ja nopeutensa ansiosta nämä ovat mitä parhaimmat ruuhkavuosimunkit.
Nopeat rahkamunkit uunissa
Haluatko sinäkin leipoa vapun helpoimmat munkit? Nappaa testaamamme resepti 12 rahkamunkin satsiin alta!
Tarvitset:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
250 g maitorahkaa
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
4,5—5 dl vehnäjauhoja
50 g voisulaa (tai 0,5 dl öljyä)
Pinnalle
30—50 g voisulaa voiteluun
hienoa sokeria kierittelyyn
Valmistus:
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi.
Lisää rahka, maito, voisula (tai öljy) ja mausteet.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vähitellen. Taikinan tulee olla pehmeää, mutta lusikoitavaa – hieman löysempi kuin pullataikina.
Lusikoi taikina voidellun muffinivuoan koloihin (tai leivinpaperille pellille pyöreiksi nokareiksi).
Paista 200 °C uunissa noin 12–15 minuuttia, kunnes rahkamunkit ovat kauniin ruskeita.
Voitele heti paistamisen jälkeen voisulalla ja kierittele sokerissa.
Kuulostaako herkulliselta? Jaa tämä rahkamunkkien resepti ystävillesi somessa!
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Senni Loikala
