Artikkelin kuva
ruoka

Vapun trendijuoma – Kombucha-sima

Kombucha on hitiksi noussut trendijuoma, eikä suotta – juomalla on todettu olevan paljon erilaisia terveysvaikutuksia. Kombucha sisältää mm. probiootteja, jotka edesauttavat suoliston toimintaa. Lisäksi sen on kerrottu virkistävän, vahvistavan immuunipuolustusta ja auttavan painonhallinnassa.

Kombucha maistuu sellaisenaankin, mutta se sopii erinomaisesti myös monien juomasekoitusten pohjaksi. Tulevan vapun trendikkäin juoma onkin ehdottomasti kombuchasta tuunattu sima.

Valmistukseen tarvitset vain muutaman aineosan ja aikaa noin 10 minuuttia. Super helppoa! Siksipä tästä superjuomasta valmistettu vappudrinkki onkin niin houkutteleva korvike perinteiselle simalle.

Kombucha-sima neljälle

7 dl valmista kombuchaa
1 luomusitruuna
1 dl fariinisokeria

Pese sitruuna ja raasta kuori kattilaan. Halkaise sitruuna ja purista molempien puoliskojen mehut mukaan. Lisää fariinisokeri. Kiehauta seos kattilassa muutaman minuutin ajan. Anna hetken jäähtyä ja siivilöi puhtaaseen astiaan.

Valuta neljän lasin pohjalle noin ruokalusikalinen jäähtynytta sitruunasiirappia. Kaada päälle kombuchaa ja sekoita. Lisää halutessasi jäitä ja tarjoa heti.

Juoman alkuperäinen ohje on poimittu Arjen Ytimessä -blogista.

Teksti ja kuva: Anni Virtanen