Vispipuurosta tulee superkuohkeaa näillä nikseillä – katso resepti!
Vanhanajan vispipuuro maistuu juuri sopivan kirpsakalta. Perinteinen puolukkaherkku ihastuttaa aamu- ja iltapalapöydässä ja sopii myös terveellisemmäksi herkuksi. Halutessaan vispipuurojälkkärin voi höystää esimerkiksi kaurakeksimuruilla tai vaniljavaahdolla.
Vispipuuron voi valmistaa esimerkiksi myös omenasta, raparperista, mustikasta tai mustaviinimarjoista, mutta vanhanajan puuro tehdään kuitenkin puolukoista tai vaihtoehtoisesti punaherukoista. Ja mikä maistuisikaan paremmalta vispipuuron kanssa kuin maito?
Monessa perheessä on totuttu syömään erityisesti kaurapuuroa, joten vispipuuro voi tarjota mukavaa vaihtelua. Puolukkapuuron rinnalla esimerkiksi mikrossa valmistuva mannapuuro vie kielen mennessään. Katso reseptimme myös pulmupuolukan* valmistamiseen.
Vanhanajan vispipuuro
Vispipuuroon tarvitaan vain muutama ainesosa, ja valmistaminen on erittäin helppoa. Muutama niksi on kuitenkin tärkeää tietää, jotta puuroherkusta tulee mahdollisimman kevyttä ja kuohkeaa. Nappaa tästä talteen vanhanajan vispipuuron resepti ja niksit onnistuneeseen lopputulokseen!
Vispipuuro neljälle hengelle
Tarvitset:
1 l vettä
¾ —1 dl sokeria
1 ½ dl vaaleita mannasuurimoita
200 g puolukoita (pakastepuolukat käyvät)
ripaus suolaa
Valmistus:
Kiehauta vesi kattialassa. Lisää sokeri ja suola. Vispaa mannasuurimot joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää myös puolukat, ja keitä seitsemän minuuttia silloin tällöin sekoitellen.
Anna vispipuuron jäähtyä täysin. Sekoita sähkövatkaimella matalalla teholla kuohkeaksi. Voit ripotella päälle vielä sokeria ja koristella kokonaisilla puolukoilla.
Katso alta Mutsimedian video vanhanajan vispipuurosta.
Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.
Jaa tämä artikkeli ystävillesi ja tutuillesi, jotka ovat vispipuuron ystäviä!
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Senni Loikala