Artikkelin kuva
tekijat

Anni Virtanen

Olen Anni Virtanen, kahden ihanan pikkulapsen äiti ja yhden miehen tuore vaimo. Asun perheeni kanssa Kanta-Hämeessä, joten olen siis Mutsimedian kirjoittajajoukossa verrattain maalainen kaupunkilaisten keskellä. Olen aina asunut täällä, eikä tarkoituksena ole muuttaakaan minnekään, sillä aloittelemme omakotitalon rakennusprojektia, josta kirjoitan blogiini Risukasa.

Minulla on tavoitteena tasapainoinen arki, sopivasti yllätyksillä maustettuna. Tällä hetkellä seesteinen arki tosin tuntuu olevan kaukainen haave vain, sillä palasin täysipäiväisesti töihin alkuvuodesta kotiäitinä vietettyjen vuosien jälkeen. Entisen, vuosien myötä hioutuneen, helpon rytmin sijaan päiväni koostuvatkin nyt kiireisistä aamuista, asiakaspalvelusta ja tietokoneen naputtelusta, liian nopeasti hujahtavasta illasta, lasten väsyneistä kiukkuitkuista ja lopulta pimeässä illassa pikku tuhisijoiden poskien silittelystä. Olen siis täysin uuden edessä, kun opettelen uutta rooliani ja tämän kaiken yhdistämistä.

Äitinä minulle on tärkeää aito läsnäolo lasten kanssa ja heidän kuunteleminen. Vaikka pyrin toimimaan lapsilähtöisesti, yritän nykyisin panostaa myös koko perheen hyvinvointiin. Tämän takia meidän lapset katsovat toisinaan muutaman varttitunnin liian kauan lastenohjelmia tai syövät evääksi turhan makeita herkkuja. Aikaisemmasta natsimutsiudesta olen yrittänyt höllentää otetta ja luotan siihen, että kyllä meidän kaksi pientä pitkätukkaa kasvavat viisaiksi aikuisiksi myös vähän vähemmälläkin hössöttämisellä. Ilolla ja hyvällä fiiliksellä lopputulos ei voi mennä kovin pahasti pieleen!

Äitiroolin lisäksi olen iloinen esteetikko - upeat esineet ja loppuun asti hiotut yksityiskohdat piristävät kurjintakin päivää. Ihanat lastenvaatteet ovat myös lähellä sydäntäni. Olen romantikko ja tulevaisuudesta haaveilija. Liian väsyneenä olen ärsyttävä, napiseva kiukuttelija. Olen ajoittainen terveysintoilija, joka kuitenkin on liian perso sokerille. Pohjimmiltani olen laiska nautiskelija.

No miksi haluan lähteä, keskellä tätä outoa sekamelskaa, mukaan Mutsimediaan? Suurin yksittäinen syy on oma taipumukseni älyttömään googletteluun. Etsin tietoa ihan kaikesta mieleen tulevasta. Lasten myötä tuo tiedonjano ei suinkaan ole ainakaan laantunut, päinvastoin. Öiset, tuntikausien tutkiskelut ja entistäkin isommat silmäpussit ovat arkipäivää. Tämä oli siis yksi tärkeimmistä syistä, miksi tahdoin tämän kaltaiseen formaattiin lähteä mukaan. On valtavan hieno asia, mikäli pystyn hyödyntämään hakukoneen käyttötaitojani muiden äitien hyödyksi.

Tykkään kokeilla uusia asioita ja lähden avoimin mielin monenlaiseen mukaan. Lisäksi innostusta lisää aina se, jos jotain uutta pystyy tekemään täältä maalta käsin! Joten siksi tässä kävikin näin, että yhtäkkiä löydän itseni kirjoittamassa esittelytekstiä itsestäni ihan mahtavaan, uudenlaiseen Mutsimediaan!