Artikkelin kuva
tekijat

Rami Oksanen

Kirjoitan Mutsimediaan ruoka-aiheisia juttuja ja haluan näyttää teille, että ravintolatasoisen aterian valmistaminen kotona ei ole vaikeaa, eikä kallista. Aikaa se voi viedä, mutta maku korvaa kaiken vaivannäön ja näistä resepteistä on helppoa muokata omannäköisiä, jopa useamman ruokalajin dinnereitä puolisolle, sukulaisille tai kaveriporukalle.

Asun Pohjois-Helsingissä ja ympärilleni on siunaantunut maailman mahtavin avopuoliso, kaksi upeaa ja elämästä innostunutta poikaa sekä joskus hieman liian energinen, mutta lapsirakas labradorinnoutaja Hemppa. Meillä on kiva kerrostaloasunto Oulunkylässä ja pieni puutarhamöksä ihan kivenheiton päässä himasta.

Olen nelikymppinen ja omaan hyvinkin ristiriitaisen työ- ja koulutushistorian. Vähän niin kuin laidasta laitaan on elämä heitellyt. Amiksesta valmistuin CNC-koneistajaksi ja heti 20 vuotta myöhemmin ammattikorkeasta vanhustyön asiantuntijaksi, eli geronomiksi. Duunihistoriani alkoi vuosikymmenen metallihommilla, jatkuen viiden vuoden putkella tiemerkintäalalla ja sitten olin viisi vuotta duunissa senioreiden parissa. Alkuvuodesta 2024 aloitin seuraavan vaiheen työrintamalla tehdasoperaattorina Pizzanpaistajien palkkalistoilla.

Olen itseoppinut kotikokki ja noin kymmenen vuotta puuhaillut intohimoisesti ruoan parissa. Kiinnostukseni ruoanlaittoon on mennyt syklimäisesti. Vuoden opeteltiin täydellistä pihviä, pari vuotta pastaa, toinen pari vuotta burgereita, ja nyt useamman vuoden tehty pizzaa ja opeteltu grillausta. Siinä samalla opeteltu erilaisia ruokakulttuureita Georgiasta Tanskaan ja Etelä-Koreasta Ahvenanmaalle. Yksi ikimuistoisimmista kokemuksistani ruoanlaiton parissa on ollut, kun pääsin MasterChef Suomi -ohjelmassa kymmenen parhaan kotikokin joukkoon.

Tutustu Ramiin paremmin tästä artikkelista.