Artikkelin kuva
tekijat

Riikka Harju

Olen kolmen lapsen äiti Helsingistä, jonka arki kuluu läksyjen parissa, jalkapallokentän laidalla, tanssisalin kulmilla sekä muiden erilaisten urheilukenttien ja lajien parissa. Lapseni ovat jo sen ikäisiä, että harrastuksia on paljon, ja niiden aikataulut määrittävät arkeamme. 

Kun esikoiseni oli vauva, ei vielä ollut Facebookia ja sen tarjoamia erilaisia vertaistukiryhmiä äideille. Muistan, kuinka äitiyslomalla ollessani henkireikäni oli neuvolassa perustettu perhevalmennuksen sähköpostilista, jolla jaoimme muiden samanikäisten vauvojen äitien kanssa kokemuksiamme lapsenhoidosta. On hienoa, että nykyään on mahdollista löytää samanhenkistä seuraa verkosta myös ihan vain kotona istuen ja imettäen. Myös neuvojen kysyminen ja saaminen on helppoa ja mutkatonta, kun sosiaalisesta mediasta löytyy aina joku äiti, joka on jo aiemmin saman kokenut. Toki tämä tuo myös haasteita oikean tiedon suodatukselle mahdollisista virheellisistä neuvoista. 

Olen työskennellyt viestintäalalla kohta kymmenen vuotta ja tällä hetkellä (varmasti jonkun mielestä) downshiftaan ja saattelen ekaluokkalaista koulutielle, mutta samalla myös mietin tulevaa työuraani, minkä suunnan sille jatkossa ottaisin. Olen ihmisenä hyvin itseohjautuva, ja mieluiten työskentelen oman suunnitelmani ja aikataulujeni mukaan. Suhtaudun intohimoisesti kirjoittamiseen, sosiaaliseen mediaan ja sisältöjen tuottamiseen. 

Olen myös itse perustanut oman “mutsimediani” yhteisön Tyttöjen äidit. Yhteisöllämme on somekanavat ja blogi, joiden tarkoituksena on kerätä yhteen tyttöjen äitejä kirjoittamaan kokemuksistaan ja elämästään tyttöjen äitinä ja toki ihan muistakin vanhemmuuteen liittyvistä asioista. 

Jatkossa teemme varmasti puolin ja toisin yhteistyötä Mutsimedian kanssa. On hienoa olla mukana toteuttamassa Jennin visiota, jossa Mutsimedia olisi Suomen suurin äitimedia jo parin vuoden päästä!