Artikkelin kuva
tekijat

Suvi Honkanen

Olen Suvi, espoolaistunut kasarin lapsi jonka mielestä elämä on liian lyhyt pahaan ruokaan ja rumiin asioihin. Ihmeellisin saavutukseni on helmikuussa 2018 syntynyt pusuhuulinen ja tummatukkainen prinsessa jonka kanssa päiväni kuluvat tällä hetkellä äitiyslomalla. Puolet prinsessasta on peräisin toiselta saavutukseltani, myöskin tummatukkaiselta aviomieheltäni. Neljäs perheenjäsenemme on pomeranian-rotuinen koira, joka totuttelee parhaillaan pitkin hampain luopumaan asemastaan ainoana lapsena.

Äitiyslomalle jäin päivätyöstä viestintäalan ohjelmistoyrityksessä. Eniten uudessa roolissani kotiäitinä on yllättänyt se, kuinka kivaa tämä on ollut! Yllätyksenä on tullut myös vauvan erehtymätön kuudes aisti, jonka avulla hän aloittaa korvia vihlovan huudon välittömästi kun äiti on saanut jonkin projektin aloitettua tai ruokalautasen eteensä. Kaiken kivan lisäksi toki myös haasteet kuuluvat vauva-arjen opetteluun, mutta esimerkiksi yöunista ei meidän huushollissa ole kenenkään tarvinnut toistaiseksi hirveästi tinkiä.

Haluan olla sekä pullan- että Diorin tuoksuinen äiti, rakastan niin leipomista kuin muotiakin. Tyttölapsen myötä vaateinnostus on siirtynyt aika monta kokoa pienempiin asuihin, käytännön syistä omat silkki-ja kashmirpaidat on haudattu hyvin syvälle kaappiin… Tämän päivän lapsille on tarjolla niin mielettömän söpöjä asioita että allekirjoittaneen itsehillintä ja virtuaalikukkaro ovat nettikauppasurffaillessa jatkuvasti koetuksella. Edellämainittujen lisäksi rakastan sisustusta, tämänhetkinen projektini onkin tytön tuleva huone joka kaikessa överivaaleanpunaisuudessaan on ihana toteutettava. Myös sisällöntuotanto eri muodoissaan on sydäntäni lähellä ja olenkin yhdistänyt kaikki rakkauteni kohteet blogiharrastukseen joka toimii osoitteessa www.festivus.fi.

Minulle koti on maailman paras paikka ja ihan tavallinen, hyvä sekä omannäköinen, toimiva arki on kaiken A ja O. Arkeeni iloa tuo perheen lisäksi esteettisyys ja pienet asiat; suklaa kuuman kahvikupin kanssa, kevään ensimmäiset lehdet puissa sekä siisti koti, jossa jokaisella tavaralla on paikkansa. Arjen tulisi olla jos ei nyt suorastaan juhlaa, niin ainakin mahdollisimman hyvää ja mukavaa.