Artikkelin kuva
ura

Etätöissä Helsingin sydämessä – coworking Marskissa

Artikkeli on tehty yhteistyössä Scandic Hotelsin kanssa.


Työskentely sujuu paremmin, kun siirrät välillä työpisteesi tutusta ympäristöstä tuntemattomaan.

Uusi työympäristö antaa virikkeitä, saa ajatukset juoksemaan nopeammin ja ideat pulpahtelemaan aivoihin. Tämän totesimme Sennin kanssa, kun siirsimme päiväksi Mutsimedian toimistomme Lauttasaaresta Helsingin ydinkeskustaan Marski by Scandicin coworking-aulaan.

Marski by Scandicin aulatila Mannerheimintiellä on valoisa ja sisustettu tyylillä.

Koronan jyllätessä olemme tehneet paljon etätöitä omissa kodeissamme. Olemme kuitenkin huomanneet, että kerran viikossa haluamme pitää yhteisen toimistopäivän, sillä kasvokkain kohtaaminen tekee todella hyvää – erityisesti näinä aikoina, kun ihmiskontaktit ovat muuten todella vähissä. Saamme päivän aikana rauhassa vaihdettua kuulumisia, pystymme ideoimaan uusia työjuttuja ja pallottelemaan konsepteja, joihin on hyvä saada useamman ihmisen mielipiteet.

Työpäivä alkoi parhaalla mahdollisella tavalla Marskin aamiaisella, jossa tankkasimme kunnolla energiaa tulevaa työpäivää varten. Onko olemassa mitään parempaa kuin hotelliaamiainen hyvässä seurassa? No on, nimittäin hotelliaamiainen kera vohvelibaarin, joka Marski by Scandicista tietenkin löytyy.

Mutsimedian Senni työn touhussa.

Marskin sijainti Stockmannia vastapäätä on mahtava ja miljöö viihtyisä. Itse pidän tosi paljon fiiliksestä, että saan olla keskellä kaupungin sykettä Helsingin ydinkeskustassa, mutta kuitenkin halutessani keskittyä omassa kuplassani rauhassa töihin.

Marski by Scandicissa tämä ”keskellä kaikkea, omassa rauhassani” -ajatukseni toteutui kivasti. Aulassa töitä tehdessä on ihana katsella ulos Mannerheimintielle, kun ratikat liukuvat ohitse ja ihmiset kulkevat jalkakäytävällä omiin menoihinsa.

Coworking-alue koostuu hotellilla aulasta, ravintolasta sekä loungesta ja tila on levittäytynyt todella laajalle alueelle. Jos kaipaat rauhallista nurkkausta työnteolle, kauemmas muista ihmisistä, sellainen varmasti löytyy.

Jenni ihastelee töiden lomassa kadun vilinää.

Hotellin aula on sisustettu tyylillä ja etätyöläiset on huomioitu monin tavoin. Työpäivän aikana meiltä molemmilta loppui läppäreistä akku, mutta iloksemme huomasimme, että sähköpistokkeita oli lataamista varten pöytien yhteydessä todella runsaasti tarjolla.

Erityismaininnan annamme Marskin lempeän menevälle taustamusiikille, josta molemmat tykkäsimme kovasti – se loi työpäivällemme erityisen viihtyisän fiiliksen. Juotavaa: kahvia, teetä ja kuplavettä, on etätyöläisille tarjolla myös koko päivän tarpeisiin.

Tilavasta aulasta löytyy etätyöläisille monenlaisia istumapaikkoja.

Scandicilla on etätyöläisiä varten olemassa näppärä co-working -passi, jonka voit ostaa päiväksi, viikoksi tai kuukaudeksi kerrallaan minkä tahansa hotellin aulasta. Passilla voit työskennellä kaikissa Suomen Scandic-hotelleissa, sekä jopa halutessasi muualla Pohjoismaissa, Saksassa ja Puolassa. Täältä voit lukea lisää Scandicin coworkingista.

Coworking-palvelun yhteydessä voit ostaa myös kokoustilan tuntihinnalla hotellista, jos tarvetta on kutsua useampia työkavereita tai yhteistyökumppaneita palaveeraamaan. Tiloja on olemassa eri kokoisia ja erilaisia tarkoituksia varten.

Tämän hetken erityistilanne on myös huomioitu hotellissa hyvin. Pöytiä on harvennettu ja käsidesiä löytyy jokaiselta sisäänkäynniltä.

Myös nämä söpöt vaaleanpunaiset samettipenkit soveltuvat mainiosti etätöiden tekemiseen.

Ihastuin coworkingiin Marskissa niin paljon, että olen viettänyt yhteisen etäpäivämme jälkeen hotellin aulassa jo useamman työpäivän. Valittavana on kivasti erilaisia istumapaikkoja: rauhallisempia sohvanurkkauksia sivummalta ja toisaalta halutessasi pääset ihastelemaan kadun ihmisvilinää aitiopaikalta isojen ikkunoiden takaa. Jos itselläni on työn alla erityistä tarkkuutta vaativia töitä, tykkään laittaa kuulokkeet päähäni ja kuunnella musiikkia, jotta pystyn keskittymään paremmin.

Ihastuin Marskiin ja tulin myös muina päivinä tekemään töitä aulaan.

Työpäivän jälkeen voit kätevästi käydä keskustassa hoitamassa asioita, Esplanadin liikkeissä shoppailemassa tai Stockmannin Herkussa tekemässä illan ruokaostokset perheelle.

Scandicin, ja erityisesti Marski by Scandicin coworking, menee meiltä mutsimedialaisilta siis kirkkaasti jatkoon. Kannattaa käydä kokeilemassa, jos tarvitset välillä vaihtelua työympäristöösi!

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Jenni Siikaniva, kuvat: Jenni Siikaniva ja Senni Loikala